Anti-worteldoek leggen

Hoe Anti-worteldoek leggen

Anti-worteldoek is eenvoudig te plaatsen. Knip een kruis op de plaats waar je wil planten. Door de gekleurde  en geruite lijnen op de anti-worteldoek kan je uw planten perfect op  gelijke afstand planten.

Plant je planten in de gemaakte kruisen. (Let op dat je de planten voldoende diep stopt zodat de wortelkluit goed bedekt is) Leg de kruisen weer dicht rond de plant.
Tip: dek uw anti-worteldoek af met een laagje boomschors, of  siergrind ter decoratie. Zo is de zwarte kleur van de anti-worteldoek  verdwenen. Sommige bodembedekkers kunnen de anti-worteldoek voldoende  bedekken waardoor het niet altijd nodig is boomschors of grind te  gebruiken. Anti-worteldoek.be heeft ook gronddoekpennen om deze vast te steken wanneer je bv op taluds aanplant.

Om een goed resultaat te bereiken maak je best overlappingen van 30 cm per baanbreedte anti-worteldoek. Anti-worteldoek kan ook gebruikt worden onder paden of opritten in grind. Zo kan onkruid van onderuit niet doorgroeien. Onkruid dat dan bovenop groeit is ook makkelijker uit te trekken doordat het niet vastgeworteld zit in de ondergrond. Door anti-worteldoek te plaatsen onder grindpaden (of split) voorkomt U dat deze materialen in de grond gereden of gelopen worden.

Anti-worteldoek wordt ook gebruikt om de bodem onder zonnepannelen af te dekken. Zo blijft deze onkruidvrij, en kan er grind of kiezel opgedaan worden.

Antiworteldoek.be adviseert U graag verder over het correcte gebruik in combinatie met planten. Onze plantenspecialisten geven U graag meer advies hierover. Breng meteen ook een bezoek aan ons plantencenter www.rozenland.be.